Dräneras du av en relation?

Anpassar du dig för mycket till någon annan?

Personlig utveckling: skuld och skam
Vem styr färden? Vem bestämmer över ditt liv?

Om du ständigt anpassar dig till en annan människas behov och vilja, kan din uppväxt ha präglat dig att göra så. Vi är alla präglade av miljöer, relationer och upplevelser vi hade under uppväxten, som gör att vi reagerar automatiskt i vissa situationer eller i relationen till vissa personer.

Om du ständigt anpassar dig till vad andra behöver eller vill, eller ständigt har en annan person i tankarna och upplever att det bara är i relationen till andra som ditt liv har ett syfte, även när det dränerar dig, kan du ha drabbats av ett så kallat medberoende. Särskilt om du har svårt att tänka på eller göra något som inte rör den personen. Kanske upplever du att ni har en väldigt stark koppling till varandra och att du lite för ofta anpassar dig till dennes känslor och behov.

Det bidrar till era gemensamma beteendemönster.

Att vara viktig för någon annan kan göra att du känner dig delaktig i ett sammanhang, och det kan få livet att kännas meningsfullt. Men har du landat i dig själv för att känna vad du egentligen tycker om att göra? Det kan vara så att du försöker hjälpa personen för att själv må bra. Har du tänkt på vad det kan få för följder om du både påverkas alltför mycket av och anpassar dig alltför mycket till den andra personen?

Klicka här för att läsa om prägling och anknytningsmönster (sidan öppnas i egen flik).

Denna online-kurs kan hjälpa dig på vägen

Här får du nycklar och vägledning för personlig utveckling, om du känner du att du påverkas alltför mycket av eller anpassar dig alltför mycket till en annan person. Om du gör övningarna med inlevelse ökar medvetenheten om ditt eget beteende och invanda tankemönster. Du lär känna dig själv mer på djupet och kan lättare förstå din situation och se var du vill landa framöver.

Du måste vara myndig och mentalt frisk för att delta. Kursen ger dig verktyg för att inspireras till och inleda ett självständigt arbete för personlig utveckling. Det är dock du själv som ansvarar för din utveckling och ditt mående.

Du behöver:

  • Upp till 20 minuter i lugn och ro per avsnitt, totalt 6 timmar (det finns cirka 18 avsnitt att jobba med).
  • Uppkoppling till internet
  • Papper och penna eller dator/platta.

Du får:

När du skickar in din beställning får du ett mejl med information angående betalningen. När den är genomförd (Swish eller bankinbetalning) får du ett nytt mejl med en inloggningsuppgifter.

Från första inloggningstillfället har du tillgång till kursen i 30 dagar. Se köpvillkor nedan.

KlartSagt av deltagare

Det var väldigt bra att få gå in i detta med ett nytt perspektiv, jag fick kontakt med djupet i mig själv.

– Vilka bra frågor, de kommer så nära, jag kände mig personligt berörd.

Antal kursavsnitt

Cirka 18.

Ta god tid på dig i varje avsnitt. Gör bara en eller ett par övningar per dag, så att du kan fördjupa dig och det undermedvetna får en chans att hänga med och anpassa sig.

Pris

750 kr (inkl. moms)

Beställ kursen här 


Köpvillkor

  • För att delta i kursen måste du vara myndig och mentalt frisk och själv ansvara för din utveckling och ditt mående. Denna kurs ger dig verktyg för att inspireras till och inleda ett självständigt arbete för personlig utveckling. OrdKanalen har inget ansvar för din mentala eller känslomässiga hälsa.
  • När du har betalat får du ett kvitto via mejl så snart som möjligt (normalt inom 24 timmar). Före dess, eller i samband med kvittoutsändningen, får du tillgång till kursen.
  • När du tittat på kursavsnitt 1 räknas kursen som påbörjad. Därefter har du tillgång till den i 30 dagar. Efter det, kan du inte längre logga in.
  • Om du får förhinder och inte hinner genomföra kursen under denna tid, kan du kontakta mig och be om en förlängning om du ännu inte har tittat på alla kursavsnitt. Det loggas vilka kursavsnitt som du har tittat på.
  • Om du känner dig missnöjd med innehållet efter att ha tittat på och gjort övningarna i kursavsnitt 1 och 2 (men däremot inte tittat på kursavsnitt 3), kan du avsluta där och kontakta mig för att få pengarna tillbaka. Det loggas vilka kursavsnitt som du har tittat på.

Lycka till på vägen!